Cithakan:Flagicon

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Bendera

[sunting] [busak tembolok] Dokumentasi cithakan

Deskripsi[sunting]

Nampilna bendera sekang parameter sing diinput nganggo ukuran "icon", 22x20 pixel ditambah garis pinggir siji pixel. Gambare uga nduwe alt attribute (biasane "Flag of name"), sing ditampilna nang penjelajah web dong pointer mouse ana nang duwure gambar, atawa diinterpretasikna nang perangkat lunak screen reader lan penjelajah web dong gambare diatur kanggo ora ditampilna.

Cara nganggo[sunting]

{{flagicon|name|variant=|size=}}

name
Parameter pertama kiye wajib, lan nandakna jeneng negara, wilayah, kota, dll. Daftar lengkap parameter sing teyeng dienggo teyeng dideleng nang Kategori:Cithakan data negara. contone, Cithakan:Country data Polandia digunakna dong parameter name diisi karo Polandia. Bendera kuwe uga ana sing nduwe jeneng "alias" singkatan, kaya kode negara telung-huruf ISO 3166-1 alpha-3, IOC, atawa FIFA. Daftar "alias" kanggo saben negara dicantumna nang kaca cithakan terkait. Kode negara kiye teyeng ganti-ganti, dadi lewih kepenak nek nggunakna jeneng lengkape bae.
variant
Parameter keloro kiye opsional, lan ngidentifikasi jenis bendera sing arep ditampilna seliyane bendera standar. Paling sering digunakna kanggo nampilna bendera jaman gemiyen tapi uga teyeng digunakna kanggo bendera angkatan laut, bendera kanggo olahraga (nek sejen), dll. Daftar variant kanggo saben negara dicantumna nang kaca cithakan terkait. Contone, nang Cithakan:Country data Polandia ana macem-macem jenis bendera sing sejen-sejen kanggo Polandia. Parameter kiye bisa berupa parameter jeneng (kaya "variant=1815"), atawa parameter posisional, mesti seuwise jeneng negara.
size
Parameter kiye uga opsional, lan digunakna kanggo ngatur ambane lan/atawa duwur maksimum gambar bendera. Parameter kiye dijelasna nggunakna sintaks gambar standar.

Conto[sunting]

Markup wiki Tampilan Catetan
{{flagicon|Polandia}} Bendera Polandia
{{flagicon|POL}} Bendera Polandia Nggunakna kode negara ISO/IOC/FIFA
{{flagicon|Polandia|1815}} Bendera Polandia Nampilna jenis bendera sing sejen
{{flagicon|Polandia|variant=1815}} Bendera Polandia
{{flagicon|POL|naval}} Bendera Polandia Nampilna lambang angkatan laut
{{flagicon|POL|air force}} Bendera Polandia Nampilna bendera angkatan udara
{{flagicon|Polandia|size=50px}} Bendera Polandia Ngatur ambane 50 pixel
{{flagicon|POL|naval|size=999x30px}} Bendera Polandia Natur duwure 30 pixel

Implementasi[sunting]

Cithakan kiye nggunakna cithakan data sing ana nang Kategori:Cithakan data negara, sing mengandung data apa sing arep ditampilna, lan pemformat Cithakan:Country flagicon2, sing mengandung logic kepriwe nampilna data kuwe.

Nang saben cithakan data negara, cithakan kiye nggunakna paramater-parameter kiye:

  • flag alias — jeneng berkas gambar sing arep ditampilna
  • flag alias-xxxx — jeneng berkas gambar varian bendera xxxx
  • alias — digunakna kanggo nampilna alt attribute sekang gambar (standar: "Flag of alias")

Cithakan terkait[sunting]

  • Cithakan:Flag digunakna kanggo nampilna teks berpranala-wiki nang jejere bendera. Teks sing ditampilna bakalan pada karo parameter sing digunakna, tapi pranala tetap tertuju maring artikel negara sing bersangkutan (nang conto kiye, Polandia).
    • {{flag|Polandia}} Polandia
    • {{flag|POL}} POL
  • Cithakan:Flagcountry uga digunakna kanggo nampilna teks berpranala-wiki nang jejere bendera. Teks sing ditampilna mesti pada terus, ora mandang apa jenenge atawa kode negara sing digunakna kanggo paramater.