Polandia

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Flag of Poland.svg
Herb Polski.svg
Warsawa

Prakata[sunting | besut sumber]

Polandia (nang basa Polandia: Polska) kuwe salah siji negara republik nang Eropa Timur sing bebatesan karo Jerman nang sisi kulon, Republik Ceko karo Slovakia nang sisi kidul, Rusia karo Lithuania nang sisi wetan juga Belarusia karo Ukraina nang sisi kulon.

Polandia online

Pembagian Administratif[sunting | besut sumber]

Polandia secara administratif dibagi dadi 16 provinsi utawa voivodship/Województwo nang basa Polandia. Saben provinsi dibagi maning dadi beberapa Powiat (padha karo kabupaten, terus saben Powiat dibagi dadi beberapa Gmina (padha karo kecamatan).

Daftar Provinsi[sunting | besut sumber]

Kota-Kota[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.