Wikipedia:Rika Weruh Ora/31 Januari

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{title}}}
Kucing
  • "... nék iwak dudu pakan alamine kucing? Nenek moyange kucing kuwe asale sekang daerah gurun lan nang kana kuwe iwak angel digolet, mulane kuwe pakane kucing yakuwe tikus, manuk, lan srangga. Dong Perang Donya II, daging dadi larang lan angel goletane. Mulane kuwe sing gawe pakan kucing banjur ngganti karo iwak nggo dadi sumber protein sing murah."
  • "... nék ana wong anyar, asu, utawa kucing anyar nang omah teyeng maraih kucing dadi stres?"
  • "... nék ular mbutuhna wektu nganti 50 jam nggo mencerna katak siji?"
  • "... nék biaya nggawe filme Titanic kuwe AS$200 juta, sementara biaya nggo gawe kapal kuwe dewek sekiye sekitare AS$123 juta?"