Tahu Plethok

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Tahu Plethok kuwe salah siji panganan khas kota Slawi sing nganggo bahan dasar tahu ditambah bahan-bahan pelengkap liyane antarane aci.

Tahu plethok termasuk panganan ringan gorengan kanggo ngemil ning bisa juga kanggo tambahan lawuh. Bentuke segitiga, isine kuwe masakan glepung sing biasa diarani aci, rasane gurih uga renyah.

Tahu Plethok & Tahu Aci[sunting | besut sumber]

Tahu plethok beda karo tahu aci, nek tahu aci kuwe tambahan aci-ne lewih akeh. Beda liyane, tahu plethok digoreng lewih suwe dadi lewih garing, bahan aci nang tahu plethok mung sebagai pelengkap.

Bahan dasar tahu plethok kuwe tahu khas Tegal sing ora nganggo bahan pengawet lan bahan pewarna, bahan pelengkape mung kunir. Pencetakane dipres pindo ben banyu sekang kedelene entong, tahune dadi lewih padat lan kenyal.

Bumbu-bumbu tambahane antarane: glepung, mrica karo uyah.

Tahu Aci[sunting | besut sumber]

Tahu aci bahan utamane yalah tahu karo aci. Tahu di iris dadi 2 terus nang ngisore di wei aci, di goreng, terus di sajikan panas panas, di tambah karo moci gula batu, udud`e nutu (jare mandra`up: nganti klalen karo mantu).

Tahu Plethok[sunting | besut sumber]

Tahu plethok bahan utamane enggal pada karo tahu aci, tapi tahune di iris tipis tipis, terus bagian irisan itu di kasih aci, nah kue sak wis`e di goreng. "Ati ati adong nggoreng tahu kie" soale di goreng mlethok mlethok minyake nyipret, adong kena kulit lumayan oh, seng maunen ayu dadi geseng Selamat mencoba.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Panganan lan Plesiran Tegal ; Panganan Banyumasan