Sunda

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sunda kuwe kata sing duwe arti mandan akeh, ning umume kanggo nyebut suku utawa etnis Sunda sing manggon nang sisi kulon pulau Jawa utawa sing secara administratif melebu nang propinsi Jawa Barat karo propinsi Banten.

Catetan sejarah paling tuwa bab Sunda kiye ialah sing kecantum nang Prasasti Kebonkopi. Prasasti kiye digawe kira-kira taun 458 Saka (536 M), ning ana juga sing duwe pendapat nek prasasti kiye digawe taun 854 Saka, (932 M).

Basa sing dituturaken Wong Sunda kuwe basa Sunda sebagai basa ibu, budayane ialah budaya Sunda.

Istilah Liya[sunting | besut sumber]

Kata Sunda kiye dienggo uga nang bidang-bidang liya umpamane geologi. Istilah sing ana kaitane karo kata Sunda antarane:

Etimologi[sunting | besut sumber]

Kata Sunda kiye kemungkinan asale sekang basa Sansekerta sing maknane 'cahaya' utawa 'banyu'.

Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.