Menyang kontèn

Serena (Pokémon)

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.

Serena iku karakter fiksi saka waralaba media Pokémon sing dimiliki déning Nintendo lan Game Freak. Dheweke pertama kali muncul ing permainan video Pokémon X lan Y, minangka salah siji karakter protagonis sing bisa dipilih déning pemain banjur miturut miturut rekan lanangé, yaiku Calem. Dheweke uga muncul ing sawetara publikasi Pokémon liyane, khususé ing anime minangka teman sajrone perjalanan Ash Ketchum ing wilayah Kalos, kanthi ciyèk kanggo menjadi Ratu Kalos, gelar sing ditemtokaké kanggo Penampil Pokémon paling apik ing wilayah iku. Ing seri manga, karakter lan alur ceritanya beda karo versi permainan video lan anime, dheweke dikenal karo jeneng Yvonne Gabena.

Karakter Serena digarap déning Ken Sugimori lan Atsuko Nishida kanggo versi permainan video.[1] Sementara kanggo versi anime digarap déning Toshihito Hirooka,[2] lan kanggo versi manga déning Satoshi Yamamoto.[3] Perancang permainan video Pokémon, Junichi Masuda, nggawa negara Prancis minangka latar belakang wilayah Kalos, sing jadi wilayah utama ing Pokémon X lan Y. Minangka dasaré, kabèh karakter protagonis ing permainan iki, yaiku Calem lan Serena, digambarké kaya wong Prancis.[4]

Ing anime, pengisi suara kanggo basa Jepang diisi déning Mayuki Makiguchi lan basa Inggris déning Haven Paschall.[5][6]

Referensi[sunting | besut sumber]