Seni Rupa

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prakata[sunting | besut sumber]

Seni rupa kuwe cabang seni sing wujud karya senine bisa dideleng/disawang karo bisa diraba. Seni rupa kuwe ngolah konsep garis, bidang, wujud, volume, kelir, tekstur karo pencahayaan sing kabeh kudu manut aturan-aturan estetika.

Jenis[sunting | besut sumber]

Seni rupa dibedakna nang 3 kategori utawa kelompok yakuwe:

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

Ono Pitakon kang nganti saprene durung tak temoni jawabane... yoiku; Opo sakabehing karyo seni rupa iku kudu di gawe utowo diwujudake ing sakkabehing roso sadar/ eling. Utowo sengojo..? salam hadisis.