Sega tumpeng

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Sega Tumpeng

Sega Tumpeng kuwe jane sega biasa sing ditata nganti wujude kaya gunung.sega tumpeng biasane degawe umpama ana acara - acara khusus utawa dina istimewa ( umpamane kelahiran anak, mitoni,syukuran,kirim donga,nikahan,suran,wulan sadran ( sya'ban )lan liya - liyane )sega tumpeng biasane debarengi lawuh sing werna - werna, lan bisane di bungkus nganggo godong gedang.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


bali ming:

Sega