Sega Lengko

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sega Lengko

Sega lengko kuwe hidangan sega sing dilengkapi bahan pelengkap antarane: tempe goreng, tahu goreng sing diiris-iris kaya dadu, kecambah (toge) godhog, timun (seger mentah, dicacah), brambang goreng, bumbu kacang (kaya bumbu rujak, pedas orane miturut selera), karo kecap manis. Biasane kecap manis sing digunakna ya kecap manis encer, dudu sing kenthel.

Sega lengko panganan sing dadi incerane wong nalika mudik aring Tegal. Regane murah, ya bisa terjangkau seka golongan bawah nganti golongan atas. Salah sijine, sega lengko sing enak neng jalan Setia Budi Mintaragen, Tegal.

Seliyane iku, sega lengko uga dadi panganan khas kota Cirebon.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: