Sate Tegal

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sate Tegal ialah sate khas sekang daerah Tegal sing digawe sekang daging kambing utawa domba enom. Potongan daginge digawe serupa karo bentuk dadu, ukurane ± 1,5 s/d 2 cm, disusun nang tusukan sate sing digawe sekang batang wuluh. Susunane diselang-seling karo potongan gajih karo ati. Sate dibakar nganggo bara arang kayu utawa batok kelapa, bisa mateng banget bisa juga setengah mateng, tergantung selera. Bumbune antarane: kecap manis, cabe rawit, brambang karo tomat. Nang Tegal, sate di dol nganggo satuan kodi, kira-kira 20 tusuk Sate.

Warung sate Tegal sing terkenal antarane:

  • Rumah Makan Ibu IDRIS- GUCI: anane nang Obyek Wisata GUCI, Nang PArkiran paling nduwur, Wah Warunge Resik, Satenya, BALIBUL, EUNAK TEUNAN, REgane Murah.
  • Rumah Makan Ibu Sari: anane nang jalan raya Lebaksiu ± 20 km arah kidul kota Tegal (arah kota Purwokerto).
  • Rumah Makan Sari Buah: anane nangarep Stasiun Kereta Api Tegal arah pojok lor lapangan Perumka Tegal.
  • Rumah Makan Sate Kambing Balibul (bawah 5 bulan): anane nang daerah Tuwel. Kuwe daerah sing pan maring Guci lewate Slawi.

Mbokan sedulur mlaku-mlaku neng alun-alun Tegal, coba mampir tuku sate congor rasane manteb nemen.... dodole neng tengah-tengah pasar alun-alun, sing dodol wajahe mirip pelawak Ogud (sorry ya dudu ngledhek, cuma eben gampang diinget bae). (Sumber : Maz Noer bocah asli pencolotan pinggire PAI, umahe neng Bandung kerjane lagi neng Jakarta)

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Panganan Banyumasan ; Panganan lan Plesiran Tegal