Purwojati, Purwojati, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Purwojati kuwi salah sijine desa sing ana nang Kecamatan Purwojati, Kabupaten Banyumas, Jawa Tengah, Indonesia. Purwojati genoeh nang sebelah desa Gentawangi, Kecamatan Jatilawang. Sekang pertelon Ayam Goreng Margasana mlebu njero kira-kira 10 KM lewih, mengko ngelewati desa Gentawangi lan pesawahan. Nang desa Purwojati ana lapangan bola, neng kono ana Kantor Kecamatan Purwojati, Puskesmas lan SD Negri 1 Purwojati. Nang Purwojati uga ana Terminal sing kanggo angutan desa (Koprades) Purwojati - Wangon lan Purwojati Ajibarang. Nang kono ugo ana Pasar sing bukane dina Wage lan Paing, sing genoeh nang prapatan Purwojati.

Nang desa Purwojati uga ana sekolahan SMP Negri 1 Purwojati, MTS Ma'arif, SMP Muhammadiyah, SMP PGRI lan SMK 1 Purwojati sing genoeh nang sebelah kuburan Pebgagaran. Gerumbul nang Purwojati : Bantarmangu, Karang Duren, Kalisema, Muncu lan Blender.