Parembugan:Rawalo, Rawalo, Banyumas

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ning desa tambak negara saiki sampun enten bendungan kangge ngairi sawahipun penduduk setempat. Bendungannipun asmane bendung gerak serayu. Ingkang ngesmiaken yoiku bapak presiden kito bapak soeharto.saiki tanggal 16-17 Desember 2006 teng mriko enten pertunjukan asmanipun motorcros. Saben wulan puasa warga sekitar ngginaken kangge tempat jalan-jalan ing wayah esuk sawise pada sholat subuh.jarak kira-kira 500m soko bendungan ono tempat objek wisata ingkang dados kabanggaan warga tambaknegara asmanipun pemandian Tunas Alam.Tempat iku peninggalan zaman belanda,banyunipundisinyalir biso ngobatin segala penyakit kulit sebab mengandung belerang.warga sekitar ngginaken kangge kebutuhan sehari-hari.tempat iku angger musim kemarau mboten nganti kekeringan sebab enten sumber mata air.iki soko bocah warga kalitanjung sing nang jakarta lengkapipun asmane silam bocah kalitanjung wetan komplek omahe bapak Sugiro.