Parembugan:Dialek Tegalan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Inyong percaya bae karo sampeyan kang, loken wis nulis serius temen kaya kiye ora pada percaya, mangkane ayo pada nguri-uri budaya pesisir Kota Tegal mbokan pada tertarik, nyong sih usul moga2 ana forum "Pesisir Tegal" men bisa pada nulis apa pada ngomong model Tegalan. 125.161.37.171

Asline basa tegalan akeh juga jenise. neng kota tegal dewek ana basa tegalan sing diarani bahasa prokem. tapi bahasa prokem kuwe rada mambu saru, soale di populerna daning wong sing biasa nginungan (minuman keras) tapi menurut aku sih yen soal bahasa tetep bahasa, mbuh kuwe sing populerna sapa. contone: mbok dadi jok, bapak dadi jasak, mangan dadi tanyak, nginung dadi nyikung. ora apike kata-kata mau duwe makna konotasi sing ora apik. misale yen nyong ngundang bapane nyong nganggo sebutan jasak sedulre nyang pada mendelik. jare saru, ora sopan. terus kata nyikung duwe arti nginung minuman keras. wis nyong urun semene disit ya1. By; Cahyani. E mail: cahyani64@g.mail.com.