Panganan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panganan sekang tetandhuran

Panganan kuwe bahan-bahan sing aman dipangan utawa diombe menungsa karo kewan sing isine umume ngandung bahan-bahan utama karbohidrat, lemak, banyu uga protein kanggo nyukupi kebutuhan nutrisi utawa mung kanggo cemilan.
Sumber panganan kuwe umume sekang tetandhuran, kewan utawa uga sekang jamur, kasil fermentasi lan liyane.
Masing-masing daerah mesthi duwe panganan khas dhewek-dhewek, malah akeh panganan khas kuwe sing brasil nyebar ming daerah liya malah tekan mancanegara. Nang Indonesia, panganan daerah sing brasil nyebar ming daerah liya antarane: rendang, kuwe panganan khas sekang Sumatera Barat sing umume dadi salah siji panganan wajib nang restoran-restoran utawa warung-warung masakan padang.

Angger panganan sekang mancanegara sing umume melebu nang Indonesia yakuwe jenis-jenis panganan cepet saji.

Werna-werna panganan[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.