Musik

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Musik kuwe tembunge sekang basa Yunani Μούσες Muse, "Déwa Nyanyi" kuwe tegesé seni kabèh sing ana gandhèng-cènèngé karo swara, bisa nganggo swara manungsa uga bisa nganggo swara piranti-piranti musik.

Jenis Musik[sunting | besut sumber]

Perangkat/Piranti[sunting | besut sumber]

Deleng Uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.