Masjid Saka Tunggal, Cikakak Wangon

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masjid Saka Tunggal kiye anane nang desa Cikakak, kecamatan Wangon. Saka guru masjid kiye mung siji, kabeh permukaan saka guru kiye diukir. Mimbar karo lawang Mihrab uga digawe sekang kayu ukiran.

Nang sekitar komplek masjid kiye ana taman sing cokan ditekani lutung. Pancen lutung akeh pisan nang alas sekitar desa kuwe. Jumlah keteke akeh banget nanging ramah-ramah marang pengunjung. Desa kiye sabenere dadi panggonan rekreasi ing tlatah Banyumas, nanging amarga ora diurusi dadi kurang kondhang.

Ning sekitar masjid kie ana telu juru kunci, kang pertama yaiku Kunci Lebak (Pak Sopani), Kunci Tengah, lan Kunci Gunung (Pak Bambang).

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.