London

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
London
Dari atas kiri: City of London, Tower Bridge dan London Eye, Istana Westminster
Jeneng sejen: The Big Smoke
Region London di Britania Raya
Koordinat: 51° 30′ 29″ N, 0° 7′ 29″ W / 51.50806°N 0.12472°W / 51.50806; -0.12472koordinaadid: 51° 30′ 29″ N, 0° 7′ 29″ W / 51.50806°N 0.12472°W / 51.50806; -0.12472
Sovereign state United Kingdom
Constituent country England
Region London
Ceremonial counties City and Greater London
Districts City and 32 boroughs
Settled by Romans as Londinium c. AD 43
Headquarters City Hall
Pemerentahan
 - Regional authority Greater London Authority
 - Regional assembly London Assembly
 - Mayor of London Boris Johnson
 - UK Parliament
 - London Assembly
 - European Parliament
74 constituencies
14 constituencies
London constituency
Luas
 • London 659 sq mi (1,710 km2)
Ketinggian[1] 79 ft (24 m)
Populasi (July 2007 est.)[2][3][4]
 • London 7.556.900
 • Kepadatan 12.331/sq mi (4.761/km2)
 • Perkotaan 8.278.251
 • Metro 12.300.000 to 13.945.000
 • Demonym Londoner
 • Ethnicity
(June 2006 estimates)[5]
Zona waktu GMT (UTC0)
 - Musim panas (DST) BST (UTC+1)
Postcode district(s) Various
Kode telepon 020 and others
Situs web http://www.london.gov.uk/
Istana Westminster (Gedung Parlemen) dan Big Ben, London

London (Cithakan:IPAEng) kuwe ibu kotane Inggris karo Britania Raya. Kota kiye mbiyen dibangun karo wong Romawi, awale jengenge Londonium. Dong disurvey tahun 2005, pedununge London sekitar 7,4 juta wong. Pedunung London kuwe terdiri sekang macem-macem etnik, budaya karo agama. Nang london diperkirana ana 300 bahasa, sing ndadikna London dadi kota paling kosmopolitan lan dinamis nang donya. Wong london biasane diceluk Londoner.

Akeh organisasi, institusi lan perusahaan gede sing nggawe basis nang London. Nang London ya akeh campuran tradisi karo teknologi, London juga kota dinggo wisata.

London klebu salah siji kota gedhe nang donya pada karo New York, Paris, lan Tokyo. London uga wis berkembang banget nang macem-macem bidang kaya bangsane finansial, komunikasi, lan seni. London uga nduwe werna-werna kastil, museum, teater, gedung konser, galeri, bandara, stadion olah raga, lan istana.

Dong tanggal 6 Juli 2005, London dadi tuan rumah nggo nyelenggarakna Olimpiade 2012. Sedurunge, London uga tau nyelenggarakna Olimpiade 1908 lan Olimpiade 1948.


Transportasi Air[sunting | besut sumber]

Kali Thames teyeng diliwati kap

Pariwisata[sunting | besut sumber]

London kuwe kondang dadi salah siji tujuan wisata favorit nang donya sing duwe werna-werna atraksi baik sing asale sekang jaman gemiyen lan uga sing modern banget. Objek wisatane sing misuwur antarane yakuwe:

Pembagian administratif[sunting | besut sumber]

Lokasi London di Inggris

Klub-klub Olahraga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ "London, United Kingdom Forecast : Weather Underground (weather and elevation at Heathrow Airport)" (online). The Weather Underground, Inc.. http://www.wunderground.com/global/stations/03772.html. Diakses pada 6 Juni 2008. 
  2. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng urban_area_pop
  3. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng metro_area_1
  4. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng metro_area_2
  5. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng 2006_ethnicity

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Wikinews

Wikivoyage   Deleng panduan wisata London nang Wikivoyage

Cithakan:Ibu kota nang Eropa Cithakan:Kota Penyelenggara Olimpiade Musim Panas