Lagu kebangsaan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Lagu kebangsaan kuwe lagu sing dadi menjadi simbole negara atawa daerah. Biasane lagu kiye ditetapna nganggo hukum, tapi akeh sing ora, kaya lagu kebangsaane Inggris, God Save The Queen.

Bedane lagu kebangsaan karo lagu patriotik kuwe nek lagu kebangsaan ditetapna secara resmi dadi simbole suatu bangsa. Seliyane kuwe, lagu kebangsaan biasae dadi siji-sijine lagu resmine negara atawa daerah sing dadi ciri khas-é.

Deleng uga[sunting | Owah sumber]