Hukum

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prakata[sunting | besut sumber]

Hukum kuwe miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia (1997) definisi umume yakuwe: aturan-aturan, undang-undang, keputusan, vonis, pertimbangan, kaidah, ketentuan, uga adat, sing resmi mengikat tur ditetapna dening penguasa, pemerintah, otoritas uga hakim nang pengadilan, sing fungsine utamane nggo pengaturan nang masyarakat.

Sistem-Sistem[sunting | besut sumber]

Eropa Kontinental[sunting | besut sumber]

Anglo-Saxon[sunting | besut sumber]

Adat/Kebiasaan[sunting | besut sumber]

Hukum Agama[sunting | besut sumber]

Bidang-Bidang[sunting | besut sumber]

Deleng Uga[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.