Krangkeng

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Krangkeng salah siji pertunjukan kesenian khas Kabupaten Pemalang. Intine ialah gerakan-gerakan sekang Ilmu Kanuragan, akrobatik keprajuritan juga pertunjukan ilmu kekebalan tubuh. Kabeh atraksi kuwe diiringi tabuhan perangkat musik.

Miturut sejaraeh, pertunjukan kesenian krangkeng kiye asale sekang jaman penyebuan Sultan Agung ming Batavia, dadi akeh pemuda-pemuda Pemalang sing melu dadi prajurit Kerajaan Mataram.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.