Kewan Purbakala

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

Kewan purbakala kuwe kewan sing urip dong jaman gemiyen utawa prasejarah sing siki umume wis punah. Biasane kewan-kewan kiye bisa dikenal mung sekang sisa-sisa balung-balunge sing diarani fosil.

Umume kewan purba kiya wis bener-bener dianggep punah ning kadang ana sing esih urip, kiye dijenengi fosil hidup contone coelacanth.

Jenis[sunting | besut sumber]



Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

Zoologi ; Kewan