KKB

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Prakata[sunting | besut sumber]

KKB kuwe singkatan Kerukunan Keluarga Banyumasan. KKB kuwe paguyuban sing ngimpun masyarakat Banyumasan nang perantauan khususe nang wilayah Jabodetabek.

Paguyuban kiye dibentuk dina Minggu Manis tanggal 28 Oktober 1979, nang sekolahan nduweke K.H. Muslich (tokoh Banyumasan) nang Jl. Sunan Giri, Rawamangun, Jakarta.

Sing wis tau mimpin paguyuban KKB antarane: Bapak Bawon Suwartomo, Bapak H.Masino, Bapak Drs. H.Bambang Hirawan (alm), Bapak Purbadi Hardjoprajitno, terus siki paguyuban kiye depimpin Bapak Kuswandi BM lan Sekretaris Umum : Drs. Ali Rahmat (http://www.ali2000.itgo.com)

Deleng Uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Paguyuban Banyumasan

Ana liane baguyuban yaitu P3RB(Paguyuban Pendengar Penyiar Radio Banyumasan) yang di ketua oleh Bp Sutardi sekertariat di Jl H.Samali Ujung no 19 Ps Minggu kebetulan P3RB sudah mempunyai AD ART pertanggal 13 April 2008 dituliskan oleh Mulyono