Jazz

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Jazz

Jazz iku kalebu salah sijining jenis musik. Jazz iku asline saka Afrika ing mangsa perbudakan ning Afrika. Wong Afrika mainake musik Jazz kanggo cerita lan ngentekke wektu. Ana ing taun 1800-an wong-wong saka Eropah lunga menyang Amerika nggawa jenis musik kang beda-beda. Komposer Afrika-Amerika Scott Joplin ngenalke jenis musik anyar saka wong-wong kulit ireng. Taun 1900-an New Orleans mainake peranan kang penting ana ing jagad musik Jazz ing abad ka-20. Ana ing New Orleans kabeh jenis musik nyampur, kaya musik Afrika-Amerika nyampur musik Eropah lan ndadike jenis musik anyar.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.