IOC

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | besut sumber]

IOC kuwe singkatan basa inggeris: International Olympic Committee utawa Komite Olimpiade Internasional sing pusate ana nang Lausanne, Swiss. Organisasi kiye didirikan Pierre de Coubertin taun 1894 kanggo nganakna maning Olimpiade Kuno sing dianakna nang Yunani.

Presiden IOC[sunting | besut sumber]

Kawit taun 1894, IOC wis tau dipimpin 8 presiden:

Jeneng Negara Masa Jabat
Demetrius Vikelas Yunani 1894-1896
Pierre de Coubertin Perancis 1896-1925
Henri de Baillet-Latour Belgia 1925-1942
Sigfrid Edström Swedia 1946-1952
Avery Brundage AS 1952-1972
Lord Killanin Irlandia 1972-1980
Juan Antonio Samaranch Spanyol 1980-2001
Jacques Rogge Belgia 2001-


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.