Dewi Sinta

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Dèwi Sinta kuwi garwané Rama ing crita Ramayana. Dhèwèké putriné Rahwana sing diopèni Prabu Arjuna. Ing crita Ramayana, Sinta diculik dening Rahwana lan arep dipèk bojo.

Rebutan Sinta iki banjur dadi ramé, Rama diréwangi pasukan wanara nyerang Rahwana ing Alengka.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.