Archimedes

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Archimedes kuwe sekang Syracusa (sekitar taun 287 SM - 212 SM), dheweke kuwe matematikawan, astronom, filsuf, fisikawan, sekaligus insinyur bangsa Yunani. Archimedes dibunuh prajurit Romawi dong kedaden penjarahan kota Syracusa, padahal sedurunge wis ana perentah sekang jenderal Romawi, Marcellus angger sing jenenge Archimedes aja dikapak-kapakna. Sebagian sejarahwan matematika nganggep nek Archimedes kuwe salah siji matematikawan terbesar sejarah, malah disederajatna karo Newton uga Gauss.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.