Sokaraja

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kota Sokaraja
Kabupaten
Kabupaten Banyumas
Luas
---
Penduduk
---
Kecamatan
1
Desa

Sokaraja, Banyumas[sunting | sunting sumber]

Sokaraja kuwe maune jenenge si Kace nang babad Sokaraja raden kuncung sing perang karo raden kali genteng wirasasba ( Purbalingga) nyilem lorone ilang nang kali pelus Sokaraja. nang bukune H. Mukti sing judule 'siti mariah' buku ditulis maning nang pramudya Ananta Toer Sokaraja kuwe pusat kota Administeur sing dinggone pejabat sing nang Pabrik Gula kalibagor.Akeh Tokoh sing lair nang kota kie kaya dene Jendral Revolusi Soeprapto, Mantan Mentri Agama Syaifudin Zuhri, Soepardjo rustam pokoke tantara karo ulama akeh Kota Sokaraja salah siji kota nang Banyumas sing nek awan wengi rame panggonane padhang tur resik endah diswang, rame mergane akeh wong plesiran pada mampir nanggon bakul gethuk goreng karo sroto, Gethuk lan Sroto kuwe salh sijine panganan khas nang sokaraja,aja kelalen Sokaraja uga kondang nang industri batik, ningen siki madan keseser nang pabrit tekstil mesin,Kecamatan Sokaraja nang kabupaten Banyumas uga dadi pusate kecamatan Sokaraja. Kota kiye anane nang sisi wetan kota Purwokerto, angger sekang Purwokerto bisa numpak angkutan nomer F2 utawa Taxi. Aja keliru F1, soale nek F1 malah meng Patikraja.

Unggulan[sunting | sunting sumber]

Sokaraja terkenal karo panganan khas Sroto Sokaraja karo Getuk Goreng, uga karo industri Batik Banyumasan. Ana maning panganan liyane, kaya tempe kripik, nopia, klanting, themplek karo bakso goyang lidah.tahu gecot,gropak,jane esih ana akeh jenise.

Liyane[sunting | sunting sumber]

Ana pasar tradisional loro cacahe, pasar wetan Sokaraja karo pasar Sangkal Putung Sokaraja.terus pasar (modern) swalayan Indoriky Sokaraja Kidul lor pasar wetan

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mBalik ming: Kabupaten Banyumas