Seni Lukis Sokaraja

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Seni Lukis

Sekitar taun 1970-an nganti 1980-an kota Sokaraja kuwe dikenal sebagai kota lukisan utawa kota galeri merga sepanjang kota kuwe dipajang karya-karya pelukis sekitar Sokaraja karo Banyumas umume. Pelukis-pelukis terkenal kuwe antarane: Gesang, Imam Mustaqim, Abdul Basyir, Fatoni lan liya-liyane. Ciri khas lukisan Sokaraja kuwe pemandangan alam, umume ana gunung Slamet karo kali Serayu uga sawah.



Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mbalik ming: Sokaraja ; Seni Lukis