Batik Banyumasan

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Batik Banyumasan yakuwe produk industri tekstil kerajinan rakyat Banyumasan sing duwe motif khas tur dadi salah siji jenis utawa corak batik Jawa.

Pusat Produksi[sunting | sunting sumber]

Pusat produksi batik Banyumasan yakuwe nang:

Motif Batik[sunting | sunting sumber]

Motif batik Gumelem Banjarnegara sing terkenal yakuwe:

Motif batik khas Tegal sing terkenal antarane:

Motif Batik Bentarsari, Salem - Brebes sing terkenal antarane:

Industri batik Banyumasan siki mandan redup merga kalah soal pengelolaan (utamane manajemen usaha) karo batik wetanan. Masa jaya batik Banyumasan yakuwe sekitar taun 1965-an nganti 1970-an.

Siki Pemerintah-Pemerintah Daerah Kabupaten wis molai berusaha mbantu para pengrajin uga usaha-usaha batik Banyumasan misale ngwajibna pegawai Pemda nganggo batik dina-dina tinentu.

motif batik cirebonan

- mega mendung
- kapal kompeni
- putri cina

motif batik banyumas lainnya - keladi - babon angrem - teratai


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.