Yasa Kali Serayu

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Yasa Kali Serayu kuwe sawijine lakon wayang.

Sawijining dina, Korawa lan Pandhawa padha padu. Dening Bisma, padudon kuwi supaya disalurake liwat sayembara gawe kali. Kurawa lan Pandhawa banjur digawa menyang Kuru Janggala, ing kene sayembara kuwi diwiwiti. Kurawa ndhuduk ing sisih kulon, Pandhawa ing sisih wetan. Loro-lorone mburu supaya bisa luwih cepet nembus Kali Gangga. Nanging Kurawa kalah amarga kaline malah ketemu karo kali sing digawe Pandhawa.

Pandhawa menang amarga dibiyantu dening Begawan Mintuna. Ing kene uga Bima ketemu karo Dewi Urangayu lan banjur dadi garwane.

Dening Resi Bisma, kali sing digawe Pandhawa diwenehi jeneng Bengawan Serayu, lan sing digawe Kurawa dijenengi Kali Kelawing (uga asring disebut Cingcinggoling).

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.