Tripitaka

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prakata[sunting | besut sumber]

Tripitaka kuwe Kitab Suci Agama Budha sing ditulis nganggo basa Pali, isine yakuwe:

  1. Vinaya Pitaka
  2. Sutta Pitaka
  3. Abhidhamma Pitaka

Tripitaka sing ditulis nganggo basa Sansekerta isine:

  1. Avatamsaka Sutra.
  2. Lankavatara Sutra.
  3. Saddharma Pundarika Sutra.
  4. Vajracchendika Prajna Paramita Sutra (Kim Kong Keng), karo liyane.

Sejarah[sunting | besut sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.