Tegal Kota Bahari

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Tegal Kota Bahari kuwe gelar utawa slogan sing wis paten kanggo kota Tegal, maknane: donya bahari kuwe donya uripe wong Tegal saben dina.

Kota kiye anane nang pinggir pantai laut Jawa, ana pelabuhan Tegalsari sing dadi prasarana angkutan perdagangan, utamane perdagangan antar pulau.

Nelayan Tegal juga akeh, jumlahe ± 1.000 lewih, umume nganggo kapal cantrang, kapal purse seine uga kapal sing nganggo jaring arad.

Nang kota kiye juga ana galangan-galangan kapal sing gedhe sing biasa mbangun konstruksi kapal. Industri galangan kapal kiye wis dikenal kawit taun 1950.

Tegal dadi bandar wis dikenal kawit abad X, wektu kuwe Tome Pieres saudagar asal Portugis mampir nang kene, dheweke dagang kasil-kasil pertanian juga gula nang pelabuhan Tegal. Miturut catetan Tom Pieres, jaman kuwe perdagangan nang Tegal esih didominasi wong-wong India karo Tionghoa. Sayange siki kedalaman pelabuhan Tegal mung ± 3 meter merga ana pendangkalan ± 0,8 meter/tahun, penyebabe yakuwe pengendapan lumpur karo pasir, kiye menghambat proses keluar masuk kapal nang dermaga pelabuhan Tegal.

Mélu Juga[sunting | besut sumber]

Cithakan:Acara