Sun Zi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sun Tzu
Enchoen27n3200.jpg
Statue of Sun Tzu in Yurihama, Tottori, Japan
Lahir c. 544 BC (traditional)
Meninggal c. 496 BC (traditional)
Pekerjaan Military General and Tactician
Suku bangsa Chinese
Periode menulis Warring States
Tema Military strategy
Karya terkenal The Art of War

Sun Zi (Hanzi:孫子, hanyu pinyin: (Sūn Zǐ) sing artine Filsuf Sun utawa nang arti sebenere yakuwe putu. Aksara Cina Zi(子), jan-jane digunakna nggo ngacu maring sawijining filsuf utawa anak. (Sūn Zǐ) kuwe dudu jeneng ningen sebutan kehormatan kanggo sawijining pakar. Sing dimaksud karo Sun Zǐ (孫子) yakuwe Sun Wu (孫武)(dikira-kira laire taun 535 SM) kuwe wong sing nulis Sun Zi Bingfa (孫子兵法) (Seni Perang Sunzi), buku filsafat militer Cina kuno sing berpengaruh banget (sebagian besar isine tidak berhubungan langsung dengan taktik). Dheweke uga sawijining realis paling awal nang bidang ilmu politik. Karyane disempurnakna nang keturunan (putu)ne sing jenenge Sūn Bin (孫彬).


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]