Sop Dengkil Wedhus

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sop dengkil Tegal ialah sop sing digawe nganggo bahan utama dengkil / dengkul wedhus. Bahan tambahane antarane: soun, kol, wortel karo makaroni. Sop dengkil kuwe dipangan bareng karo tulang muda karo sumsum. Jere wong tua, mangan sop dengkil kiye bisa nambah tenaga, kekuatan / vitalitas, utamane nggo bapak-bapak.

Sop dengkil Tegal biasane mulai didol jam 22.00 ngantek 03.00 WIB.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: