Sigmund Freud

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search


Sigismund Schlomo Freud
Sigmund Freud, 1920
Sigmund Freud, 1920
Lair 6 Mei 1856
Freiberg, Moravia, Austria–Hungary, now the Czech Republic
Seda23 September 1939 (umur 83)
London, England, U.K.
Tempat tinggalAustria, U.K.
Warga negaraAustrian
BidangNeurology
Filosofi
Psikiatri
Psikologi
Psikoterapi
Psikoanalisis
Literatur
InstitusiUniversity of Vienna
Alma materUniversity of Vienna
Dikenal atasPsikoanalisis
PenghargaanGoethe Prize
AgamaAtheis

Sigmund Freud lair nang (Wina, 6 Mei 1856 – seda 23 September 1939 dong umure 83 taun kuwe ahli neurolog Austria sing ngadegna aliran psikoanalisis nang psikologi. Gerakan punika ingkang ndamel populer teori menawi motif mboten sadar nyetir sabagéyan ageng tingkah laku. Piyambakipun ugi remen hipnotis kaliyan panrapanipun kanggé mbiyantu tiyang sakit mental. Piyambakipun ugi misuwur déning asosiasi bebas kaliyan analisa mimpi ingkang dados "obat mawi wicara". Prakawis-prakawis punika dados unsur inti psikoanalisa. Freud ugi remen kondhisi ingkang riyin sinebat histeria kaliyan sapunika dipunwastani sindhrom konversi.

Freud uga misuwur déning kompleks Oedipusipun. Punika prakawis menawi tiyang punika katarik déning tiyang ingkang mèmper tiyang sepuhipun.

Uga pirsani liyane[sunting | besut sumber]

Wikipedia
Artikel kiye kuwe artikel dhasar sing kudhu dipundarbèni kabeh basa.