Sepur

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sepur

Prakata[sunting | besut sumber]

Sepur utawa Kereta Api.

Sejarah[sunting | besut sumber]

Sing akeh duwe peran nang penciptaan sarana angkutan Sepur antarane:

James Watt kuwe penemu mesin uap sing dienggo kanggo nggerakna sepur roda 3 sing dibangun Nicolas Cugnot. Sepur roda 3 kiye dijenengi wong Jaran Wesi. Bar kuwe Richard Trvithick brasil nggawe mesin lokomotif sederhana sing lantes dirangkai karo sepur. George Stephenson nyempurnakna lokomotif sedehana kuwe. Mickael Faraday sebagai penemu listrik marekna teknologi sepur dadi lewih sempurna, liwat penemuan listrik kiye lantes trem listrik bisa dibangun, kiye sebagai cikal bakal sepur listrik. Teknologi lokomotif uga berkembang nganggo mesin diesel sing diciptakna Rudolf Diesel. sepur diesel kiye sing paling umum.Sepur jaman siki sing wis nganggo mesin disel bahan bakare nganggo solar.

Deleng uga[sunting | besut sumber]



Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Angkutan Darat