Punakawan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ponokawan biasane anane neng cerita pewayangan. Tokoh - tokoh ponokawan biasane Ana Semar, petruk, Bawor ( Bagong ) lan Gareng. Sebenere nek de umpakna wong, ponokawan yakuwe sosok pengabdi sejati sing tulus ikhlas ora pamrih sebagai jiwa suci tujuan urip manungsa sing sabenere Kauripane ponokawan adem ayem, tentrem, nrima ing pandum lan sifat-sifat muliya liyane.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.