Pecel Combrang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pecel Combrang kuwe salah siji panganan khas Banyumas sing meh pada karo pecel sayur liyane. Si mbedakna yakuwe kembang combrang sing rasane semu kecut lan ambune greng pisan nang irung. Pecel Combrang digawe karo sambel kacang lan sayur-sayuran sing dileob disit.

Bumbu sambel

Bahan-bahan sing dinggo bumbu sambel pecel yakuwe:

  • Uyah
  • Lombok
  • Kencur
  • Bawang putih
  • Kacang tanah, bisa digoreng utawa disangan

Combrang

Combrang biasane ditandur nang pinggir selokan.