Menyang kontèn

Panganan lan Plesiran Banjarnegara

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.

Panganan Khas Banjarnegara[sunting | besut sumber]

Buntil kuwe panganan khas Banjarnegara, bahan pokokke kang godong lumbu, sing digodog tekan mateng, dibumboni bumbu urab, ana duduhe karo lombokke, digodog ngasi asat banyune ben amoh godonge, nek pengin jajal tuku nang prapatan buntil kulon alun-alun Banjarnegara.

Dawet Ayu kuwe minuman khas Banjarnegara, bahan bakune sekang tepung/gandum, karo santen krambil, digodog tekan mateng, trus digulani, gulane dicampur duren apa nangka ben enak utawa ana aromane, tapi gulane dipisah set ben enak. Nek pengin jajal tuku nang kios/ruko madep kulon kanan jalan prapatan Desa Tapen, Kecamatan Wanadadi, Banjarnegara.

Wisata Plesir[sunting | besut sumber]

Kabupaten Banjarnegara duwe akeh obyek wisata/plesiran alam antarane:


mBalik ming: Kabupaten Banjarnegara