Pahlawan Revolusi Indonesia

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pahlawan Revolusi kuwe gelar sing diwenehna maring perwira militer sing gugur dong jamane tragedi G30S nang Jakarta lan Yogyakarta tanggal 30 September 1965.

Para pahlawan kuwe:

Pihak Orde Baru nuding nek sing kudu nanggung kematiane para pahlawan kiye yakuwe antek-antek sekang Partai Komunis Indonesia. Ningen perkara kiye esih dadi kontroversi gutul sekiye lan isu nek PKI (Partai Komunis Indonesia) kuwe sing salah uga kurang teyeng dipertanggungjawabna jalaran bukti-buktine ora patiya kuat.