Odisseus

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Patung kepala Odisseus dari abad ke-2 SM.

Nang mitologi Yunani, Odisseus atawa Ulisses (Yunani: Ὀδυσσεύς; Latin: Ulixes) kuwe raja Ithaka lan pahlawan Yunani. Odisseus diceritakna nang wiracarita Odisseia lan Illiad karyane Homeros. Odisseus kuwe bojone Penelope, ramane Telemakhos, lan anak sekang Lairtes lan Antikleia. Odisseus kondang jalaran kecerdikan lan tipu muslihatnya mulané dijuluki "Odisseus sing Cerdas". Deweke terlibat nang Perang Troya lan termasuk dalam armada Yunani. Seuwisé perang rampung, deweke kudu nglakokna perjalanan nganti sepuluh taun sedurunge teyeng bali maring Ithaka.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Wikibooks