Musik Tegal

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Musik Tegal kuwe jenis musik kolaborasi antara nembang, dialog lan liyane sing nganggo perangkat musik (umume) tradisional juga nganggo syair dialek Tegalan. Ciri khas liyane yakuwe iramane sing mendayu-dayu khas pesisiran.

Grup musik Tegal kiye sing paling populer ialah KMSWT utawa Kelompok Musik Sastra Warung Tegal.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Seni lan Budaya Tegal