Mitos Waduk Malahayu

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mitos sing urip lan dipercaya masyarakat sekitar Waduk kiye ialah nek pasangan Penganten Anyar wajib raup nganggo banyu waduk. Konon, pasangan sing nglakoni upacara raup kiye mesthi mahligai rumah tanggane bisa langgeng. Mulane meh saben ana penganten anyar, mesthi nyisihna wektu kanggo ngunjungi lokasi kiye.

Sing unik ialah, penganten anyar kuwe biasa teka nang lokasi esih nganggo kelambi penganten lengkap lan diiring puluhan malah atusan pengiring. Tradisi kiye dilakoni seliane dipercaya ngandung berkah kelanggengan pasangan anyar kuwe, juga sebagai upaya kanggo Tolak Bala.

Sepisan maning, kiye cuman Mitos dadi ora usah percaya mengko dadi musyrik.....percya maring Gusti Allah SWT

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.