Merapi

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gunung Merapi kuwe salah siji gunung berapi nang provinsi Jawa Tengah sing esih aktif banget ngantek siki. Kawit taun 1548, gunung kiye wis meletus ping 68. Gunung kiya anane nang sisi lor kota Yogyakarta, jarak sekang kota kiye pancen pedhek.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.