Malin Kundang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Malin Kundang kuwi uwong sing asale sekang provinsi Sumatra Barat, Indonesia. Legenda Malin Kundang nyeritakaken bocah sing durhaka maring ibune. Mergane Malin Kundang durhaka, ibune ngutuk Maling Kundang dadi watu.