Malin Kundang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Malin Kundang kuwi uwong sing asale sekang provinsi Sumatra Barat, Indonesia. Legenda Malin Kundang nyeritakaken bocah sing durhaka maring ibune. Mergane Malin Kundang durhaka, ibune ngutuk Maling Kundang dadi watu.