Kupat Bongkok

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kupat bongkok kue panganan khas Tegal seradan pedes ana tempe bongkrek ana krupuk, mi terus ana kupatte sing dodol seradan bongkok kadang-kadang, neng Tegal sing terkenal kue Siti kambe Somblem neng pesengkokongan kue wong loro rasane enggal pada, anane kue jam 6 esuk misale uis awan uis langka.
Kupat bongkok kuwe rasane unik, angger gawe panganan sing arane kupat bongkok kuwe gampang, kupat ditugeli tuli didalah nang piring apa mangkok. Bar kuwe didalahi tauge nduwure, tuli tempe bongkrek, keh tuli ana sing arane kerupuk mie sing dimasak pedes. Krupuk mie ne sih esih mentah, angger wis dimasak pedes dadine koyor-koyor, keh sing gawe kupat bongkok rasane unik. Mau kan bar didalahi tempe bongkrek, duwure didalahi krupuk mie pedes sing koyor-koyor, tuli bar kuwe diwenehi kecap karo krupuk mie, tuli disiram kuah.



Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Panganan Banyumasan