Kristoforus Kolumbus

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kristoforus Kolumbus

Wajah Kolumbus nang lukisan abad kaping-16. Ora ana gambar asline Kolumbus.
Lahir Antara 22 Agustus lan 31 Oktober 1451
Genoa, Republik Genoa, sekiye Italia
Meninggal 20 Mei 1506 (umur 54)
Valladolid, Takhta Kastilia, sekiye Spanyol
Kebangsaan Genoa
Nama panggilan Genoa: Christoffa Corombo
Italia: Cristoforo Colombo
Katalan: Cristòfor Colom
Spanyol: Cristóbal Colón
Portugis: Cristóvão Colombo
Latin: Christophorus Columbus
Pekerjaan Penjelajah Maritim Takhta Kastilia
Gelar Laksamana Samudera Dunia; Viceroy lan Gubernur Hindia
Agama Katolik Roma
Pasangan Filipa Moniz Perestrelo (c. 1455-1485)
Pasangan hidup Beatriz Enríquez de Arana (c. 1485-1506)
Anak Diego
Fernando
Kerabat Giovanni Pellegrino, Giacomo lan Bartolomeus Kolumbus (sedulur)
Tanda tangan
Bendera Kolumbus

Kristoforus Kolumbus atawa Christopher Columbus (Jeneng Genoa asli: Christoffa Corombo, lair 30 Oktober 1451 – seda 20 Mei 1506 dong umure 54 taun) kuwe penjelajah lan pedagang asal Genoa, Italia, sing nyebrangi Samudera Atlantik lan gutul maring benua Amerika tanggal 12 Oktober 1492. Perjalanan kuwe didanai nang Ratu Isabella sekang Kastilia Spanyol seuwise ratu kuwe naklukna Andalusia. Dheweke percaya neka Bumi kuwe bentuke bola cilik, lan nganggep nek kapal teyeng gutul maring Timur Jauh nglewati jalur kulon.

Kolumbus kuwe dudu wong pertama sing teka maring Amerika, uga dudu wong Eropa pertama sing gutul maring bawana kuwe jalaran sekiye uwis diakoni nekwong-wong Viking sekang Eropa Utara uwis gutul maring Amerika Utara abad kaping-11 lan ndirikna koloni L'Anse aux Meadows.


Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]