Keraton Kasepuhan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Prakata[sunting | besut sumber]

Keraton Kasepuhan kuwe ngadeg taun 1529 dening Pangeran Mas Mochammad Arifin II (cicit Sunan Gunung Jati), dheweke ngewarisi sekang Sunan Gunung Jati taun 1506. Makam Pangeran Mas Mochammad Arifin II ana nang dalem Agung Pakungwati Cirebon.

Jejeng pertama keraton kiye jane Keraton Pakungwati ning diobah dadi keraton Kasepuhan.

Silsilah[sunting | besut sumber]

Pangeran Pasarean

  • Pangeran di Jati Carbon
    • Panembahan Ratu
      • Pangeran di Jati Carbon
        • Panembahan Girilaya
          • Sultan Raja Syamsudin
            • Sultan Raja Tajularipin Jamaludin
              • Sultan Sejuh Raja Jaenudin
                • Sultan Sepuh Raja Suna Moh Jaenudin
                  • Sultan Sejuh Safidin Matangaji

Sultan berikute yakuwe keturunan sekang Talaga sing jenenge Ki Muda sing dinobatke dadi Sultan Sepuh sing gelare Sultan Sepuh Hasanudin. Tahta Kesultanan Kasepuhan diperoleh oleh Ki Muda sekang hasile kudeta karo Sultan Matangaji.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.