Kerak bumi

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Kerak bumi kuwe lapisan paling jaba planet bumi sing kesusun sekang pirang-pirang lempeng tektonik. Lapisan kiye ana 2 wujude yakuwe kerak/lempeng samudra karo lempeng benua. Lempeng samudra kuwe umume lewih tipis tinimbang lempeng benua. Lempeng-lempeng tektonik kuwe ora meneng ning bergerak terus kawit gemiyen, masing-masing saling desak, saling tumbuk.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.