Kerajaan Salaknegara

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kerajaan Salaknegara utawa Rajatapura ialah Kerajaan Hindu paling tua nang Indonesia, dibangun taun 130 Masehi nang wilayah pantai Teluk Lada, Pandeglang, Banten. Raja pertamne ialah Dewawarman. Raja terakhire ialah Dewawarman VIII terus tahta Kerajaan diwarisaken ming mantune ialah Jaya Singawarman (358 M). Jaya Singawarman lantes ngobah jeneng Kerajaan dadi Tarumanegara lan mindah ibukotane ming arah wetan sikitar wilayah Bekasi siki.



mBalik ming: