Kerajaan Salaknegara

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Kerajaan Salaknegara utawa Rajatapura ialah Kerajaan Hindu paling tua nang Indonesia, dibangun taun 130 Masehi nang wilayah pantai Teluk Lada, Pandeglang, Banten. Raja pertamne ialah Dewawarman. Raja terakhire ialah Dewawarman VIII terus tahta Kerajaan diwarisaken ming mantune ialah Jaya Singawarman (358 M). Jaya Singawarman lantes ngobah jeneng Kerajaan dadi Tarumanegara lan mindah ibukotane ming arah wetan sikitar wilayah Bekasi siki.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



mBalik ming: